Ordu Büyükşehir Belediyesi, depremlerden etkilenen afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını gidermek için başlatılan `Evim Yuvan Olsun` kampanyasına destek verdi.
Depremin ilk gününden bu yana depremzedelerden yardımlarını esirgemeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’ya gelen depremzedelere psiko-sosyal destek vermek için çalışma başlattı.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede çalışmalarını sürdürürken, Ordu ilinde de ulaşım yatırımlarına devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi “Şehrime Hoş geldin” projesi kapsamında deprem bölgesinden Ordu’ya gelen vatandaşların yaşadığı travmayı bir nebze de olsa atlatmalarını sağlamak için Kültür Otağı’nda etkinlik düzenledi.
Adıyaman’a giden Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) oyuncuları, sergiledikleri çeşitli oyunlarla depremzede çocukların yaşadıkları olayı bir nebzede olsun unutturmaya çalışıyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesine bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların daha temiz bir ortamda yaşaması ve büyük önem arz eden temizlik hizmetlerinin aksamaması için deprem bölgesindeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Adıyaman’da görev yapan ekipler, konteyner ve çadır kentler başta olmak üzere hizmetlerin yürütüldüğü kamusal alanlarda hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor.