Ordu’da akşam saatlerinde etkili olan fırtına sebebiyle çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle teyakkuzda olan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geceden sabaha fırtına kaynaklı 50 olaya müdahale etti.
Ordu’da Temmuz ayında meydana gelen ve sel felaketinde yaşanan heyelan sebebiyle ulaşıma kapanan Karadeniz-Akdeniz yolunun ulaşıma açılması için devam eden çalışmalarda sona gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz yolunun 10 gün içerisinde ulaşıma açılacağını söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Ressam C. Talip Sezer’in “Kırkyama Geometrik Soyut Hat ve Kûfi” isimli sergisi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Sanat Alanında sanatseverlerle buluşturuldu.
Ordu’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına birçok ev ve iş yerine zarar verdi. Meteorolojik uyarıları dikkate alarak fırtına öncesi teyakkuza geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri fırtınanın beraberinde getirdiği olumsuzlukları ortadan kaldırmak için seferber oldu.
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının düzenlediği “Anılarda ve Gelecekte Ordu” adlı söyleşi programına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, burada yaptığı konuşmada Ordu’nun zengin potansiyele sahip olduğunu ve bu zenginliklerin iyi değerlendirilmesi ile daha da kalkınacağını söyledi.
Ordu Büyükşehir Belediyesi 19 ilçede yürüttüğü yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Fatsa ilçesinde Bahçeler ve Yukarı Mahçeler Mahallelerini Kumru-Korgan yoluna bağlayan güzergâhı beton yol ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi yaptığı bu çalışmalarla vatandaşların yüzünü güldürüyor.
Ordu’nun Perşembe ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfalt ve beton yol seferberliği sürüyor. İlçede birçok noktada çalışma yürütülürken, yollar konforlu bir yapıya dönüştürülüyor.
Ordu Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, Büyükşehir personellerine yönelik “Etkili İletişim” konulu seminer düzenlendi.