ORDU’DA BULUNAN DEPREMZEDELERE BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK DEVAM EDİYOR

3 Mart 2023, Cuma
Depremin ilk gününden bu yana depremzedelerden yardımlarını esirgemeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’ya gelen depremzedelere psiko-sosyal destek vermek için çalışma başlattı.

ORDU’DA BULUNAN DEPREMZEDELERE BÜYÜKŞEHİRDEN DESTEK DEVAM EDİYOR

 

İSTEYEN DEPREMZEDELERE PSİKO-SOSYAL DESTEK İMKANI SAĞLANACAK

 

Depremin ilk gününden bu yana depremzedelerden yardımlarını esirgemeyen Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu’ya gelen depremzedelere psiko-sosyal destek vermek için çalışma başlattı.

 

11 ili derinden etkileyen deprem sonrası ekip ve ekipmanları ile deprem bölgelerinde seferber olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, saha çalışmalarının yanı sıra depremzedelere de destek olmaya devam ediyor. Deprem kaynaklı evi hasar alan veya yıkılan vatandaşların güvenliği için çeşitli şehirlere tahliye edilen depremzedelerden kimi Ordu’da akrabalarının yanına geldi, kimi ise otellere yerleştirildi. Depremzedelerin giyimden gıdaya birçok ihtiyaçları da yine Büyükşehir Belediyesince karşılandı.

 

Maddi desteklerin yanı sıra manevi anlamda da depremzedelerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi onların yaşadıkları travmatik olayın kolay yolla atlatabilmelerini sağlamak amacıyla da psiko-sosyal destek hizmeti için adım attı.

 

HANE ZİYARETLERİ YAPILDI

 

Projenin ilk adımında psikologlar tek tek hane ziyaretleri yaptı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde depremzede ailelerle sohbet eden psikologlar ilk etapta tespit çalışması yaptı.

Gerçekleştirilen ziyaretlerinin ardından psiko-sosyal destek almak isteyen depremzedelere psikologlar tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesi Aile Destek Merkezi’nde hizmet verilecek.

 

GÖNÜLLÜ PSİKOLOGLARDA YER ALACAK

 

Depremzedelerin psiko-sosyal ihtiyacını gidermek amacıyla başlatılan çalışma ile Ordu Büyükşehir Belediyesi psikologlarına destek amaçlı projeye gönüllü psikologlar dahil edildi. 

 

Genel ile ilgili diğer haberler