FESTİVALLERDE ÖVGÜ ALAN “DİLSİZ” FİLMİ SİZLERİ BEKLİYOR - Ordu Büyükşehir Belediyesi

FESTİVALLERDE ÖVGÜ ALAN “DİLSİZ” FİLMİ SİZLERİ BEKLİYOR

Link kopyalandı

FESTİVALLERDE ÖVGÜ ALAN “DİLSİZ” FİLMİ SİZLERİ BEKLİYOR

FİLM VE SÖYLEŞİ BİR ARADA

FİLMİN YÖNETMENİ MURAT PAY ORDULULARLA BULUŞUYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sanat Ocak Ayı Etkinlikleri kapsamında birçok festivalde övgü alan ‘Dilsiz’ filmini ve filmin yönetmeni Murat Pay’ı Ordulularla buluşturuyor.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan Kültür ve Sanat Ocak Ayı Etkinlikleri film gösterimi ve söyleşi ile başlıyor. Kültür ve sanat etkinliklerine yenilik kazandıran Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda yönetmenliğini Murat Pay’ın üstlendiği, senaristliğini Selman Kılıçaslan’ın yaptığı başrollerinde Ozan Çelik, Mim Kemal Öke ve Vildan Atasever’in rol aldığı 2019 yapımı dram filmi ‘Dilsiz’i izleyici ile buluşturacak. Film gösteriminin ardından ‘Dilsiz’ filminin yönetmeni Murat Pay ise bir söyleşi gerçekleştirecek.

 

6 Ocak Perşembe günü Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda düzenlenecek olan etkinlik saat 19.00’da başlayacak.

 

‘DİLSİZ’ FİLMİ DUVAR RESSAMI BİR GENCİN HATTAT USTASI İLE İLİŞKİSİNİ KONU EDİNİYOR 

 

Sami, küçük bir evde yaşayan yalnız bir adamdır. Geçimini duvar ressamlığı yaparak sağlayan Sami, bir gün babaannesinin vefat haberini alır. Genç adama babaannesinden bir sandık miras kalmıştır ve sandığın içi hat sanatıyla ilgili malzemelerle doludur. Sami'nin hayatı, babaannesinden kendisine kalan hat sanatı malzemelerinden kurtulmaya çalışırken, Selma adında bir kadın ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. Selma, eskiden hat sanatıyla ilgilenmiş bir kadındır ve Sami genç kadının kendisini yönlendirmesi sayesinde hat sanatı ile ilgilenmeye başlar. Bu sırada eski kuşak, yetenekli ve zor bir hattat olan Eşref Efendi'den de destek alan Sami, bir süre sonra Selma ve Eşref Efendi arasında sıkışıp kalır. İçinde kaldığı durum, Sami'yi zorlu bir serüvenin içine sürükler.

 

MURAT PAY KİMDİR?

 

Filmi gösterimi sonrası ‘Dilsiz’ filmi ve sinema üzerine söyleşi gerçekleştirecek olan Yönetmen Murat Pay, 1981’de İzmir’de doğdu. Marmara Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları yüksek lisansını "Gölge Oyunu Karagöz ve Sinema" adlı teziyle bitirdi. Kısa filmleri ve belgeselleri pek çok ulusal ve uluslararası film festivalinde gösterildi ve ödüller aldı. Hala sinemayla ilgili teorik ve pratik çalışmalarına devam eden Pay, İHH adına filmler çekmeyi sürdürüyor.

HABERLER

Ordu Büyükşehir Belediyesi web sitesini optimize etmek ve geliştirmek için tanımlama bilgilerinizi (cookie) kullanıyor. Detaylı bilgiye Çerez Politikası belgemizden ulaşabilirsiniz.