BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN SIKI FİYAT DENETİMİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN SIKI FİYAT DENETİMİ
Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, esnaflar arasındaki haksız rekabet ve kazancın önüne geçilmesi ve vatandaşlara daha iyi şartlarda hizmet sunulması amacıyla denetim faaliyetlerine devam ediyor.
Halk sağlığının korunması ve tüketicilerin mağdur olmaması amacıyla 19 ilçede faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik denetim yapıldı. Pastane ve tatlı imalathaneleri ile kuruyemiş satışı yapan iş yerleri başta olmak üzere, çeşitli iş yerlerinde yapılan denetimlerde ruhsat, gıda hijyeni ve fiyat etiketi ile mevzuatın öngördüğü diğer hususlar kontrol edildi.
19 ilçede Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Ticaret Müdürlüğü ekipleriyle 130 iş yerinde yapılan denetimlerde 45 işletmeye idari işlem yapıldı.
İŞLETME SAHİPLERİ VE ÇALIŞANLAR UYARILDI
Pastanelerde ve tatlı imalathanelerinde yapılan denetimlerde, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, gıda üretim, depolama ve satış kuralları, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanma tarihi vb. konular kontrol edildi. Kuruyemiş satışı yapan işletmelerde ruhsatın yanı sıra işletme hijyeni, ürünlerin uygun yerde muhafazası ve ürünlerin son kullanma tarihlerine bakıldı. Son kullanma tarihi yaklaşan ürünler varsa bunların raflardan kaldırılması konusunda işletme sahipleri ve çalışanları uyarıldı. Fiyat etiketi denetimlerinde ise etiketlerin kolayca okunabilmesi, yanıltıcı olmaması, üretim yeri gibi ayırıcı özelliklerinin bulunması gibi hususlar kontrol edilerek iş yeri yetkilileri, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu hakkında bilgilendirildi.
“DENETİMLER DEVAM EDECEK”
Denetimlerin sonunda iş yeri sahipleri ve çalışanlarını, ilgili mevzuat hükümlerine uyulması ve temizlik şartlarına önem verilmesi konularında uyaran zabıta ekipleri, “Denetimlerde başta ürün fiyatları, temizlik ve gıda sağlığı olmak üzere gerekli kontrollerimizi yapıp işletme sahiplerini ve çalışanları, belirlenen kurallara uygun olarak faaliyet göstermeleri konusunda uyarıyoruz. Vatandaşlarımıza alışverişlerinde mutlaka fiş almaları gerektiğini, üretimi izinsiz ve ambalajsız ürünleri tercih etmemeleri ve raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunmaması gerektiğini söylüyoruz. Bu anlamda işletme sahipleri ve çalışanlarının, vatandaşların sorumlulukları ve haklarıyla ilgili bilgilenmesi, vatandaşların hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapması ve iş yerleri arasındaki haksız rekabetin önlenmesi amacıyla bu tür denetimlere devam edeceğiz” dedi.
HABERLER
- Tüm Haberler
- DUYURULAR