ORDU’NUN KADERİ DEĞİŞİYOR!
ORDU’NUN KADERİ DEĞİŞİYOR!
Ordu’nun Korgan ilçesinde nüfusun yoğun olduğu 5 mahalle yolu, standardı yüksek konforlu bir yapıya kavuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, on yılların sorunlarını bir bir çözüme kavuşturduklarını belirterek, “İlçelerde kurduğumuz şantiyelerle ilimizin kaderini değişiyoruz” dedi.
Türkiye'nin kırsal yol ağı en uzun il olan Ordu'da, altyapı ve asfalt seferberliği sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarla, gerek kent merkezlerinde, gerekse mahalle yollarındaki birçok noktada yoğun bir mesai gerçekleştiriliyor. İl genelinde belirli bir program çerçevesinde gerçekleşen yatırımlarla, vatandaşlara konforlu bir ulaşımın kapıları aralanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Korgan kent merkezinde tamamlanan sıcak asfalt çalışmalarının ardından, ilçenin en büyük 5 mahallesini ikinci kat emisyon asfalt ile buluşturduklarını söyledi.
5 MAHALLEYE ULAŞIM KONFORU
Korgan’da tamamlanan ve devam eden çalışmalarla birlikte ilçenin adeta şantiyeye dönüştüğünü belirten Başkan Güler, “İlçede birçok noktada önemli yatırımlara imza attık. Ekiplerimiz, büyükşehir yasasından önce belde belediyesi olarak yönetilen Tepealan ve Çayırkent bağlantı yolunu ikinci kat emisyon asfalta kavuşturdu. Burası 6 bin 100 metrelik bir güzergah. Yine 8 bin 400 metre uzunluğundaki Tepealan, Çiftlice ve Belalan mahallelerini birbirine bağlayan güzergahı da ikinci kat emisyon asfaltla buluşturduk. Bu güzergahlar, ilçenin en yüksek nüfuslu ve araç trafiğinin en yoğun olduğu mahallelerimize hizmet verecek” diye konuştu.
İLÇE MERKEZİ SICAK ASFALTA KAVUŞTU
Korgan ilçe merkezinde birçok sokak ve caddeyi sıcak asfaltla buluşturduklarını dile getiren Başkan Güler, “Devlet Hastanesi, Anadolu Lisesi, Stad, Kapalı Spor Salonu, Müftülük Binası ve YEDAŞ'ın olduğu, Hükümet Binası, Sanayi yolunu ve Adalet Sarayı'nın da ihaleye çıkacağı bölgenin altyapısını tamamlayıp, sıcak asfalta kavuşturduk. Ayrıca merkezde de aşınma asfaltını tamamladık" şeklinde konuştu.
80 YILLIK SORUNA NEŞTER
Sülük Gölü ve çevresinde, 80 yıldan bu yana yaşanan heyelanların önüne geçmek için başlatılan çalışmalarda önemli mesafe kat edildiğini vurgulayan Başkan Güler, “Burası, 3 yılda bir arsa sınırlarının değiştiği, 200 evin risk altında olduğu, 23 mahalleye ulaşım sağlayan bir bölgeydi. 1939 yılında Erzurum’da yaşanan deprem sonrası yaşanan küçük çaplı heyelanlarla, fay hatlarının kırılması ve su kaynaklarının toprağın altına girmesiyle birlikte, heyelanlar her geçen yıl artarak devam ediyordu. Yazıcı, Tepe ve Dip Mahallesi’nde bulunan 110 dönümlük arazi günden güne kayarak, yerinden oynuyor, toplam 23 mahalleye ulaşım sağlayan karayolunda da göçmeler ve heyelanlar yaşanıyordu. Devam eden çalışmalarla birlikte, Korgan’ın en önemli sorunlarından birini daha İnşallah çözüme kavuşturacağız” dedi.
HABERLER
- Tüm Haberler
- DUYURULAR