BÜYÜKŞEHİR VE YEŞİLAY’DAN GENÇLERE UYARI

2018-03-08 11:26

BÜYÜKŞEHİR VE YEŞİLAY’DAN GENÇLERE UYARI

BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından “Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kapsamında, 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle “Bağımlılığa Karşı Asırlık Mücadele” konulu konferans düzenlendi.

GENÇLERDEN KONFERANSLARA YOĞUN İLGİ

Mesudiye, Çamaş ve İkizce ilçelerinde düzenlenen “Bağımlılığa Karşı Asırlık Mücadele” adlı konferansa gençler yoğun ilgi gösterdi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi Başkanı Cengiz Keskin, gençlere madde bağımlılığını ve bağımlılıkla mücadele yollarını anlattı.

BAĞIMLILIĞA KARŞI ÇOK DİKKATLİ OLMALIYIZ

Bağımlılığa yol açan maddelere çok kolay ulaşıldığına ve zararlı maddeye başlama yaşının çok küçük yaşlara indiğine dikkat çeken Cengiz Keskin, “Gençlerimiz sinsice ilerleyen madde bağımlılığına karşı çok dikkatli olmalı. Anne ve babalar ise çocuklarının sorunlarıyla yakından ilgilenerek bağımlılığın nedenlerini ortadan kaldıracak tedbirleri hayata geçirmeli. Madde bağımlılığına karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulmalı. Bunun için de ulusal ve yerel anlamda kurumlar arası işbirliği büyük önem arz ediyor” dedi.

BAĞIMLILIĞI ÖZENDİREN REKLAMLARDAN UZAK DURUN

Yeşilay Cemiyetinin bağımlılık konusunda uzmanlaşmak için yeni projeler geliştirdiğini de söyleyen Yeşilay Cemiyeti Ordu Şubesi Başkanı Keskin, konuşmasının sonunda bağımlılığın geçmişten günümüze uluslararası arenada reklamının nasıl yapıldığı ve özendirildiğiyle ilgili de ilginç örnekler paylaştı.