YALIKÖY VE MEDRESEÖNÜ’NDE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

24-01-2018 11:57

YALIKÖY VE MEDRESEÖNÜ’NDE İÇME SUYU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (OSKİ) Perşembe Medreseönü Mahallesi ile Fatsa Yalıköy Mahallesi’nde başlattığı içme suyu yatırımlarında sona gelindi.

İÇME SUYU ALTYAPISI TAMAMEN YENİLENİYOR

Bugüne kadar keson kuyulardan elde edilen suyun terfili sistem vasıtasıyla vatandaşlara ulaştırıldığı Medreseönü ve Yalıköy Mahalleleri’nde yaşanan içme suyu sorunu çözülüyor. Özellikle yaz mevsiminde suyun azalması, yağışlı havalarda ise bulanıklaşması gibi problemlerle boğuşan her iki mahalle halkının sorunlarını ortadan kaldıracak projede çalışmalar tamamlanmak üzere.

ÇALIŞMALAR BİR AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Medreseönü ve Yalıköy Mahalleleri’ni kesintisiz içme suyuna kavuşturmak için çalışma başlatan OSKİ ekipleri, özverili bir şekilde çalışarak 19 bin 806 metre içme suyu hattının imalatını tamamladı. Toplamda 21 bin 806 metre içme suyu hattının inşa edileceği yatırımda geriye 2.000 metre içme suyu hattı kaldı. Diğer taraftan Yazlık Deresi ve kolları üzerine kurulacak iki adet su alma yapısı ile iki adet içme suyu deposunun çalışmaları devam ediyor. Yoğun bir şekilde süren çalışmaların bir ay içerisinde tamamlanması ve yeni hattan içme suyunun verilmesi planlanıyor.

YALIKÖY VE MEDRESEÖNÜ SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunan OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan, “İnşallah bir ay içerisinde Yalıköy ve Medreseönü Mahallelerimiz ve çevreleri sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Yoğun bir şekilde sürdürdüğümüz içme suyu çalışmalarımızın sonuna geldik” dedi.