ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

05-02-2018 13:11

ŞUBAT AYI KÜLTÜR SANAT TAKVİMİ HAZIR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında Şubat ayı programını oluşturdu.

Şubat 2018 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri programında "4 Mevsim Ordu" Fotoğraf Sergisi, Oyunun Adı Kül Kedisi ve Entrikalı Dolap Komedyası adlı tiyatro oyunları, Çocuk ve Ergen Psikolojisi, Lütfü Özşahin ile Gündem Özel ve Eğitim Sisteminde Vizyon adlı konferanslar bulunuyor. Ordu ilinde sinemanın bulunmadığı ilçeleri sinemayla tanıştırmak amacıyla yapılacak Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu ve Dağ 2 filmlerinin gösterimi de yer alıyor.

Başkan Enver Yılmaz, “Şubat 2018 Ordu’da Kültür Sanat Etkinlikleri” kitapçığının ön sözünde şu görüşlere yer verdi:

Sizlerin talep ve önerileri doğrultusunda ortak akılla yönettiğimiz kentimizin kronikleşmiş sorunlarına çok kısa zamanda kalıcı çözümler üretiyor, özlemle beklenen yatırımları şehrimizin emrine amade ediyoruz.

Verdiğimiz taahhütlerin beş yıllık hizmet süremiz dolmadan çok ilerisine geçerek, her yönüyle yaşanabilir ve kendi ölçeğinde parmakla gösterilen bir il hâline geliyor, kentimizin kültür ve sanata dair nabzını yüksek tutmayı sürdürüyoruz. Geleceğe umutla bakan bir toplum bilinci oluşturmak amacıyla insanımızın sosyal, sanatsal ve sportif yönden daha da gelişmesi ve bu anlamda aktivitesinin artması için Mutlu İnsanlar Ordu’su inşa ediyoruz.

Sosyal yaşamın merkezi olma yolunda bu amaçla önemli çalışmaların altına imza atan Büyükşehir Belediyemiz, kuruluşundan bu yana özgün birçok kültürel ve sanatsal faaliyete ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda her ay farklı ilçelerimizde gösterime sunduğumuz sinema filmlerimizin yanında her salı ve cuma günleri OBBKT’de tiyatro oyunlarımızı sergiliyor, ülkemizde yaşanan son gelişmelerle ilgili ve insanımıza fayda sağlayacak muhtelif konferanslar düzenlemeyi de itinayla sürdürüyoruz. Yine bu ay, ilimiz manzaralarının ölümsüzleştirildiği karelerden oluşan “4 Mevsim Ordu” adlı fotoğraf sergimiz ile vatandaşlarımıza görsel bir şenlik oluşturuyoruz.

Gerek fiziki şartları gerekse insanıyla adeta değişim ve dönüşüm yaşayan nadide şehrimizin vizyonunu geliştirme hususunda halkımızın beklentisi doğrultusunda hedef belirleyen bir Büyükşehir olarak, enerjimizi verimli bir şekilde doğru kanallara aktarmaya gayret gösteriyor, tüm kıymetli hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum.