ŞEHİTLERİMİZ BU SERGİDE YÂD EDİLİYOR

“ORDULU ŞEHİTLERİMİZ FOTOĞRAF VE ENVANTER SERGİSİ” AÇILDI

ŞEHİTLERİMİZ BU SERGİDE YÂD EDİLİYOR

ŞÜKRAN VE MİNNET BORÇLUYUZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, tarihimizde yaşanan birçok muharebede ve farklı vesilelerle şehit olan Ordulu vatandaşların aziz hatırasını yaşatmak ve yakınlarına destek olmak amacıyla “Ordulu Şehitlerimiz Fotoğraf ve Envanter Sergisi” düzenledi. Başkan Enver Yılmaz, yaptığı konuşmada şehit ailelerine seslenerek, “Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz. Yeni nesiller, bu sergimizden çok şey öğrenecek” dedi.

BAŞKAN YILMAZ, “SİZLER BİZE ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ”

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün duasının ardından duygu ve düşüncelerini dile getiren Başkan Yılmaz,“ Tüm şehitlerimize ve hayatlarını ortaya koyan gazilerimize şükran ve minnet borçluyuz. Şehit ailelerimizi düzenlediğimiz sergide görmek bizler için onur verici. Biliniz ki sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz” diye konuştu.

“125 ŞEHİT AİLESİ ZİYARET EDİLDİ”

Başkan Enver Yılmaz, “Ordulu Şehitlerimiz Fotoğraf ve Envanter Sergisi” için Ordu il sınırları içerisinde yaşayan, 1985 yılı sonrasında terörle mücadelede ve asayişin sağlanmasında şehit olan 125 polis ve asker ailesine yapılan ziyaretlerde şehitlere ait bilgi ve fotoğrafların ailelerinden teslim alındığını söyledi. Ziyaretler sırasında şehit ailelerinin ihtiyaçlarının da tespit edildiğini belirten Başkan Yılmaz, “Tespit edilen ihtiyaçların uygun olanları, ilgili Daire Başkanlıklarımız ile görüşülerek giderilmeye çalışılmaktadır. Büyükşehir Belediyemizin sınırları dışında yaşayan 27 şehit ailemize de telefonla ulaşılarak kendilerine sergi hakkında bilgi verilmiştir” şeklinde konuştu.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

“ORDULU ŞEHİTLER KİTABI HAZIRLANDI”

Aziz şehitlerimizin anısını yaşatmak ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Ordulu Şehitlerimiz” isimli 344 sayfalık bir kitap hazırladık.  Kitabımızda Yunan Savaşı, Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekâtı, terörle mücadele ve diğer vesilelerle şehit olan 1414 Ordulu şehidimize ait bilgi ve fotoğraflara yer verildi. Şehitlerimizin nüfus bilgileri, Mili Savunma Bakanlığından temin edildi. “Ordulu Şehitlerimiz” kitabımız, Cumhurbaşkanlığımız, Başbakanlığımız ve Milli Savunma Bakanlığımıza, Ordu Milletvekillerimize ve ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımıza da gönderilecek.

Terörle mücadelede ve diğer vesilelerle yaşamını yitiren şehitlerimizin aileleri bizzat ziyaret edilerek sergide kullanılmak üzere şehitlerimize ait fotoğraf, kıyafet ve diğer malzemeler, sergimizin bitiminde iade edilmek kaydıyla teslim alındı.

“SERGİ VE KİTAP İÇİN GENİŞ BİR ARAŞTIRMA YAPILDI”

Ordulu Şehitlerimiz Fotoğraf ve Envanter Sergisi ve Ordulu Şehitlerimiz Kitabı’nı hazırlamamız esnasında Milli Savunma Bakanlığı, Ordu İl Jandarma Komutanlığı, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü, Altınordu, Ünye, Fatsa ve Gölköy Askerlik Şubesi Başkanlıkları, Türkiye Harp Malulü Gaziler,  Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Ordu Şubesi, Polis Şehitleri ve Malul Gazileri Yardımlaşma De