HER NOKTADA ASFALT KONFORU YAŞANIYOR

08-02-2018 15:26

ORDU ÖRNEK İLLERDEN BİRİ OLDU

HER NOKTADA ASFALT KONFORU YAŞANIYOR

Ordu ilinin her bir köşesine hizmet götürebilmek için öncelikle yol sorununa çözüm oluşturan ve bu konuda Türkiye’de bir ilke imza atarak yerel yönetimler alanında geride bırakılan süreçte, 1.400 km’ye yakın asfalt yol çalışmasıyla rekora imza atan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan yeni yollar açıyor diğer taraftan da yollarda iyileştirme ve asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriyor.

ÖMRÜNÜ DOLDURAN BETON PARKELER SÖKÜLÜYOR

Başkan Enver Yılmaz’ın talimatıyla 19 ilçenin tamamında yoğun yatırım programı yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde araç trafiğinin yoğun olduğu bulvar, cadde ve sokaklarda sıcak asfalt çalışmalarına hız verdi. Hava koşullarının elverişli olmasıyla birlikte ekiplerini seferber eden Büyükşehir, kentteki değişim ve dönüşüme devam ediyor. Sürdürülen hummalı çalışma temposuyla Ordu, modern yolları ve sorunsuz altyapısıyla örnek illerden biri oldu.

Özellikle ilçe merkezlerinde, yaklaşık 20 yıl önce döşenen ve özelliğini kaybeden beton parkeleri sökerek altyapıyı da elden geçiren Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı sıcak asfalt çalışmaları ile vatandaşların takdirini kazanıyor.

ÖNEMLİ BİR GÜZERGÂH DAHA SICAK ASFALTA KAVUŞUYOR

Altınordu ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde ulaşım hattı güzergâhında yer alan Perşembe Caddesi’nde altyapı çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, güzergâhta sıcak asfalt çalışması başlattı. Daha önce beton parke taş ile döşeli olan cadde, bölgedeki inşaat sektörünün faaliyetlerinin artması sonucunda, yüksek tonajlı iş araçlarının kullanmasıyla birlikte zamanla deforme olmuş ve ardından da altyapı çalışmaları araçlar için sorunlu hâle gelmişti. Ordu Büyükşehir Belediyesi, yürüttüğü çalışma ile toplam 950 m uzunluğunda ve 6 m genişliğinde olan caddenin tamamını sıcak asfaltla kaplayacak.