BÜYÜKŞEHİR DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR

06-02-2018 14:12

BÜYÜKŞEHİR DEZENFEKTE ÇALIŞMASI YÜRÜTÜYOR

ORTAK KULLANIM ALANLARI BULAŞICI HASTALIKLARA KARŞI İLAÇLANIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında vatandaşların ortak kullanım alanlarında sağlıklarını olumsuz etkileyen bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla dezenfekte ve ilaçlama çalışması sürdürüyor.

BULAŞICI HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM ALINIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğüne bağlı vektörel mücadele birimi, kış aylarında vatandaşların sağlığını olumsuz yönde etkileyen bulaşıcı hastalıklara karşı (nezle, grip, zatürre, bronşit, boğmaca vs.) önleyici amaçlı olarak ortak kullanım alanlarını dezenfekte ediyor.

SAĞLIK PROBLEMİNE YOL AÇMAYACAK İLAÇLAR KULLANILIYOR

Sağlıklı ve temiz bir çevre için vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerde salgın hastalıklara neden olan virüslere karşı ilaçlama çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, temas edildiğinde herhangi bir sağlık problemine yol açmayacak ilaçlar kullanarak, insanların yoğun olarak bulunduğu ortamlarda özellikle kapı kolları ve tutunma yerlerini dezenfekte ediyor.

19 İLÇEDE ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

19 ilçede sürdürülen çalışmalar kapsamında, Ordu ili genelinde 292 okul, sosyal alanlarıyla birlikte 225 ibadethane (cami), öğrenci yurtlarının pansiyonları, 30 kamu kurum ve kuruluşunda dezenfeksiyon uygulaması yapıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesince yapılan açıklamada, çalışmaların kış mevsimi süresince devam edeceği belirtildi.