ARAÇ YIKAMA SİSTEMİ KURULDU

14-03-2017 15:20

ARAÇ YIKAMA SİSTEMİ KURULDU

Ordu’da çöpü sorun olmaktan çıkaran Büyükşehir Belediyesi, ayrıştırma işleminden geriye kalan atıkları, depolama sahasına taşıyan semi treyler ve kamyonlar için araç yıkama sistemi kurdu.

TAŞIMADA KULLANILAN ARAÇLAR KÖTÜ KOKULARDAN ARINDIRIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Altınordu ilçesi Karapınar Mahallesi’nde bulunan Katı Atık Ayrıştırma ve Gruplama Tesisine, ayrıştırma işleminden geriye kalan atıkları depolama sahasına taşıyan semi treyler ve kamyonlar için araç yıkama sistemi kuruldu. Sistem sayesinde, taşımada kullanılan araçların temizlenip kötü kokulardan arındırılarak çevre ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ortadan kaldırılıyor.

ARAÇLAR YIKANIP PARFÜMLENİYOR

Düzenli olarak temizleme işlemine tabi tutulan araçlar, ilk olarak yüksek basınçlı otomatik yıkama bandında atıklardan ve depolama sahasından kaynaklı kirlilikten arındırılıyor. Ardından gerekli bakımları yapılan ve parfümlenen araçlar, çevreyi rahatsız etmeyecek şekilde taşıma işlemi gerçekleştiriyor.